header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Welkom bij CMHC

De Culemborgse Mixed Hockey Club (CMHC) is als middelgrote hockeyvereniging actief in de hockeyregio Midden Nederland. Er wordt van jong (4 jaar) tot oud (70+) bij CMHC gesport. CMHC is een gezellige vereniging en beschikt over een fraai clubhuis en drie mooie kunstgrasvelden (2x water, 1x semi-water). Bijzonder trots zijn wij op ons duurzaamheidsinitiatief, waarbij met name op de veldverlichting aanzienlijke energiereducties gerealiseerd worden.

Bij CMHC staat ‘thuis zijn in je club’ hoog in het vaandel. We zijn trots op onze club waar men zich thuis voelt en waar iedereen elkaar kent. Elkaar kent van het praatje langs de lijn tijdens een thuiswedstrijd, van het gezamenlijk rijden naar een uitwedstrijd, of bijvoorbeeld door het gezamenlijk runnen van een bardienst in ons mooie clubhuis. Deze sfeer van ‘ons kent ons’ is van groot belang om van CMHC een hechte gemeenschap te maken en te houden. Daartoe wordt eenieder die lid is van CMHC opgeroepen hieraan op zijn of haar wijze een bijdrage te leveren. Samen zorgen we zo ervoor dat we ons thuis voelen bij CMHC. Uiteindelijk gaat het er binnen CMHC ook om, om een leuke, gezellige sportieve tijd te hebben en streven we er als vereniging naar onze junior leden een onbezorgde en onvergetelijke jeugd te bezorgen.

Sportiviteit en wederzijds respect staan bovenaan de lijst van onze gedragsregels. Onze sport kent gedrags- en spelregels en onze club idem dito. Deze regels koesteren we. Respect uit zich niet alleen in respect voor jezelf, maar ook voor je teamgenoten, de trainers, de coaches, de scheidrechters, de commissieleden, het bestuur, kortom voor iedereen die op of rondom de club werkzaam is. Maar ook respect voor de tegenstandstander. Immers zonder tegenstander kan er geen sprake zijn van een  hockeywedstrijd.  En tenslotte voor onze accommodatie en ons materiaal. Laten we samen ervoor zorgen dat onze mooie accommodatie nu en in de toekomst voor al onze leden en andere bezoekers iets is om trots op te zijn.
Ondanks het feit dat dit woorden zijn, probeert CMHC deze waarden en normen actief uit te dragen. Niet alleen het bestuur, commissieleden, coaches en trainers dragen hieraan bij. Ook van jou als lid of als ouder/verzorger van jeugdleden wordt verwacht deze regels na te leven en te blijven supporten. 

De hoofdregel die CMHC volgt is daarom "Thuis zijn in je club, met respect voor elkaar én de sport”.

Maar het reilen en zeilen van elke sportclub valt of staat met de steun en inzet van leden en andere vrijwilligers. CMHC vormt hierop geen uitzondering. Dit betekent dat de club voor het goed kunnen uitoefenen van een aantal taken de hulp nodig heeft van leden én, omdat we een club zijn met relatief veel jeugdleden, ouders/verzorgers van jeugdleden. Iedereen die bij de club betrokken is, hetzij als speler, hetzij als ouder/verzorger, wordt daarom een paar keer per jaar ingedeeld om te assisteren bij een of meerdere activiteiten, als het verzorgen van een bardienst of vervoer bij uitwedstrijden. 
Om het in- en verdelen van deze taken naar ieders tevredenheid uit te voeren, zijn duidelijke regels absoluut onmisbaar. Spel- en clubregels dragen bij aan een leuk hockeyseizoen bij CMHC. En een leuk hockeyseizoen, dat is wat al onze leden van onze vereniging wensen.

Via onze website kan je meer te weten komen over wat het betekent om lid te zijn van een vereniging en CMHC in het bijzonder. Zo zijn hier bijvoorbeeld het Huishoudelijk Reglement, het Bestuursreglement Alcoholverstrekking én onze CMHC gedragscode te vinden.

We wensen je een hele fijne tijd bij CMHC!

Het bestuur van CMHC